Elementtisaumaus Pirkanmaalla

Vallam Saumaus Oy toimii Pirkanmaalla, useimmat kohteemme sijaitsevat Tampereen alueella.

Mikä on elementtisaumauksen tarkoitus?

Julkisivuelementit vaativat väliin joustavan sauman, joka estää sääolosuhteiden vaikutuksen talon rakenteisiin, ja kosteuden pääsyn elementtirakenteisiin ja lämpöeristeisiin.

Pahimmassa tapauksessa rikkoutuneen sauman seurauksena sisäpinnat saattavat kärsiä kosteusvaurioita.

Milloin Elementtisaumojen uusiminen tulisi tehdä?

Elementtisaumojen uusintaväli on noin 15 vuotta. Auringon UV-säteilyn haurastuttava vaikutus ja Suomen lämpötilan vaihtelut aiheuttaa jatkuvaa puristus- ja venymisliikettä elementtisaumoissa ja heikentävät saumamassan toimivuutta ajan kuluessa.

Elementtitaloissa julkisivujen saumojen uusiminen tulisi toteuttaa 15-20 vuoden välein. Elementtisaumojen kestoikä riippuu työn laadusta ja käytettävistä materiaaleista. Elementtisaumaukset ja-korjaukset tulisi tehdä viimeistään vanhojen saumojen halkeiltua tai, jos saumat alkavat kokonaan irrota.

Miten elastiset saumat vaihdetaan?

Elastisten saumojen uusiminen on toimenpide, jossa vanha saumamassa poistetaan, saumojen tartuntapinnat puhdistetaan kulmahiomakoneella, tarkastetaan eristeiden kunto ja tehdään uusi elastinen sauma.

Saumojen poiston jälkeen tarkistamme myös elementtien väliset villoitukset ja teemme tarvittaessa lisävilloituksen. Tämän jälkeen elementtisaumat tiivistetään huolellisesti ja ammattitaidolla jotta lopputulos on varmasti paras mahdollinen.

Bostik Pukkila Sika Värisilmä